Anneke de Vries


Min erfarenhet av akupunktur baseras på ett mångårigt, sedan 1992, utövande av denna behandlingsmetod, samt att jag utbildade mig i såväl Sverige som i Beijing, Kina.

Akupunktur är en behandlingsmetod som använts inom den traditionella kinesiska medicinen i tusentals år; till Sverige kom metoden på 1960-talet. Akupunktur innebär att bestämda punkter på kroppen stimuleras.

Certifikat Annike de Vries

1. Smärtstillande behandling vid artros.

Akupunktur har ett robust vetenskapligt stöd för att det minskar smärta och dysfunktion hos patienter med kronisk knäsmärta och en långtidsverkande smärtlindrande effekt kan uppnås after 8-10 behandlingar. Akupunkturbehandling givet samtidigt med styrke- och balansträning knäet eventuellt i kombination med  som medicinering med paracetamol/NSAID har visat sig ge bättre behandlingseffekt än behandling med enbart medicinering.

akupunktur fot

akupunktur knä

 2. Smärtor vid vävnads skador.

Akupunktur kan användas vid smärta från en vävnadsskada, det vill säga vanlig smärta. Exempel på smärtor som brukar svara bra på akupunktur är muskel- och ledsmärtor, smärtor i samband med artrossjukdom eller reumatologiska sjukdomar.

 

 

akupunktur akilles

3. Muskel avslappnade effekt.

Efter akupunkturbehandlingen känns musklerna ofta mycket avspända. Hur snabbt dessa reaktioner startar är individuellt och kan vara en anledning till att effekten kan dröja. Effekter av akupunktur liknar till stor del det man kan se vid träning.